12.04.19 Život se psem

Venčení na jaře nemusí být horor. Jak ochránit psa před parazity?

Všichni majitelé psích kamarádů to dobře znají. S blížícím se jarem roste radost z možnosti trávit čas venku, ale i obava ze zdravotních komplikací spojených s klíšťaty a jinými parazity. Jak tedy na pohodové venčení i během výskytu klíšťat tak, abyste psího parťáka neomezovali?

Prevence

Na trhu existují účinná antiparazitika, která dokáží ochránit psa před klíšťaty i blechami na velmi dlouhou dobu. Abyste komplikacím předešli a klíště se vůbec nezakouslo, zkuste FRONTLINE Tri-Act. Prodává se ve formě pipety, takže aplikace je velice snadná.

FRONTLINE Tri-Act spolehlivě odpuzuje klíšťata, a tak zabrání přisátí a tím přenášení nebezpečné boreliózy, babesiózy či jiných nemocí. Navíc klíšťata dokáže eliminovat i po přichycení na zvířeti a tím významně snižuje riziko přenosu onemocnění a vaše starosti s vyndaváním nepříjemných parazitů. Výhodou přípravku FRONTLINE Tri-Act je, že pipety kromě klíšťat odpuzují i bodavý hmyz a blechy. Pipety se prodávají ve variantách XS, S, M, L nebo XL podle velikosti psa.

Vyžeňte parazity z domu

Abyste ochránili celou domácnost včetně všech jejích členů, ve které kromě rodinných příslušníků mají své místo i pejsci, zabraňte vývoji nových blech už v zárodku. Ideálním přípravkem, který nedovolí vývoji z vajíček a larev v domácím prostředí, je FRONTLINE Combo. Tento mimořádně účinný spojenec v boji proti parazitům dokáže psa chránit po dobu až 8 týdnů proti nepříjemným blechám a po 3-4 týdny proti klíšťatům. Můžete si tak být jisti, že jaro bude bez zbytečných komplikací a vaše zvířata budou v bezpečí stejně tak, jako váš domov.

Zbavte se klíšťat správně a rychle

Když už pes klíště „ulovil“, nezbývá nic jiného, než ho zlikvidovat. Nejvhodnějším způsobem, jak zvíře parazitů zbavit, je použití spreje FRONTLINE se superrychlým účinkem. Toto rychlé antiparazitikum okamžitě reaguje a zabije více než 90 % klíšťat během 48 hodin po přichycení na zvířeti, čímž velmi snižuje riziko přenosu onemocnění. Toto riziko je největší právě 48 hodin po přichycení. Výhoda spreje FRONTLINE také je, že ho s klidným svědomím můžete použít i pro štěňata, která tak ráda objevují venku vše nové a klíšťaty jsou ohrožena každým dnem.


Užívejte si blížících se jarních dnů se svými chlupatými kamarády. Díky dlouholeté zkušenosti FRONTLINE, celosvětově nejpoužívanějšími antiparazitiky na ochranu proti blechám a klíšťatům, můžete venčit bez starostí. FRONTLINE se totiž s parazity nemazlí!