30.08.14 Život se psem

Kerní víkend 2014

První červnový víkend obvykle patří dětem a sluníčku. Letos byl ve znamení setkání psích nadšenců. A kdo hrál hlavní roli? No přece kernteriéři (cairn terrier)!

Už z dálky bylo podle štěkotu slyšet, že se v kempkeru „U Kačera“ nedaleko Staré Boleslavi sešlo 25 pejsků, z toho 21 kerníků. Jejich páníčci doufali, že letošní setkání nepokazí deštivé počasí. Jednalo se již o 3. ročník kerního víkendu. Letošní rok přál venkovním aktivitám, všichni si vyzkoušeli neoficiální agility závody rozdělené na začátečníky, pokročilé a profíky. Jako doplněk byla vyhlášena smíšená štafeta družstev.

Velice příjemné a zejména užitečné byly přednášky MVDr. Gabriely Lenártové (zaměřené na vnější a vnitřní parazity) a rozhodčí Bc. Vladimíry Tiché.

Jelikož ke psům patří neodmyslitelně děti, pamatovali na ně pořadatelé celodenní dětskou bojovkou. Děti dostaly krásné zlaté medaile a sladký balíček, aby dočerpaly energii ztracenou vysilujícím hledáním indicií a plněním úkolů.

Vrcholem sobotního večera byl opravdový psí karneval. Fantazie psích páníčků nezná mezí a tak jste mohli spatřit šneka, kosmonauta, zloděje, želvy, draky a jiné.

Večerní posezení u táboráku bylo ve znamení hudebního doprovodu Jindřicha Hradílka, přičemž samozřejmě zazněla i kerní hymna.

Nedělní dopoledne patřilo ukázkám cvičení psů na různých druzích balónů, masážím, strečinku. Vítězové i účastníci setkání si odnášeli krásné kokardy i věcné ceny.

Všichni zažili nádherný víkend plný společných zážitků s milovanými pejsky a báječnými lidmi. Poděkování patří sponzorům a hlavně organizátorce Kateřině Přibylové a jejímu týmu za obětavost při organizaci celého setkání! Díky a za rok na shledanou :-)