20.11.18 Výživa

Krmivo, které pomáhá při strachu z bouřek a ohňostroje

Trpí váš pejsek při každé bouřce? Představuje pro něj Silvestr noční můru? Zkuste mu šetrně pomoci lisovaným krmivem Prins ProCare Resist Calm.

Jedná se o speciální krmivo pro psy trpící úzkostí a stresem. Stoprocentně přírodní, za studena lisované granule obsahují směs bylin, které mají uklidňující účinky. Jedinečné složení navíc posiluje imunitní systém, a tak zvyšuje odolnost organismu. Unikátní přírodní směs byla speciálně vytvořena pro značku Prins. Bylinky zvyšují hladinu kyslíku v krvi, což zlepšuje funkci orgánů a odráží se to i ve větší psychické pohodě zvířete. K dostání v recepturách pro větší a malé psy.

Začněte včas!

Pro optimální výsledek se doporučuje začíst s krmením Prins Resist několik týdnů před stresujícím obdobím (ohňostroje, dovolené). U citlivých zvířat je možné podávat tyto granule trvale (neobsahují sedativa, jen směs bylin pro uklidnění). Navíc díky tomu, že jsou vyrobeny lisováním za studena, neničí se v nich důležité složky náchylné na teplotu při procesu zpracování. Strava je koncentrovanější, podává se jí menší množství a žaludek zvířete není tak zatížen (snížení rizika torze žaludku, vhodné i pro březí feny).

Příběh spokojené zákaznice Kim Dusch:

Guinness konečně prožil Silvestra beze strachu

Máme tříletého psa Guinnesse plemene border kolie. Zpočátku neměl strach z bouřky nebo ohňostrojů, dokud před časem nezažil jeden nepříjemný zážitek. Byl zrovna doma s mým přítelem, venku zuřila bouřka, lítaly blesky, okna se otřásala, musel to být pro něj hrůzostrašné. Od té doby byl kvůli tomuto traumatickému zážitku vždy velmi vyděšený, když venku bouchaly petardy nebo hřmělo. Vykazoval snad všechny příznaky strachu, dokonce i vyl. S každou další bouřkou se to zhoršovalo. Chudáček zkrátka nevěděl, co má se sebou dělat.

Přemýšlela jsem, jak bych mu pomohla před blížícím se Silvestrem. Říkala jsem si, že za zkoušku nic nedám, tak jsem mu koupila tzv. Thundershirt, což je uklidňující protistresová vesta pro psy. A od půlky listopadu jsem ho začala krmit lisovanými granulemi Prins Resist, které se doporučují pro nervově citlivé psy. Na značku Prins jsem dostala tip od kamarádky a navíc jsem četla pozitivní recenze. Do Silvestra nebyly žádné bouřky, takže jsem nemohli pozorovat rozdíly v jeho chování. Museli jsem počkat až na oslavy konce roku. 29., 30. a 31. prosince nosil Guinness vestu Thundershirt po celý den a týden před Silvestrem jsme mu trochu zvýšili krmnou dávku. Naštěstí žijeme na malé vesnici s převážně staršími obyvateli, takže tu nemáme tak velké ohňostroje. Musím ale říct, že změna v jeho chování během Silvestra byla velká v porovnání s předchozími roky. Nervózně nepřecházel po pokoji, nevyl, nepištěl, neschovával se, ani strachy „nelezl po stěnách“ jako dřív, jen se trochu chvěl a občas zakňučel. Po většinu času byl schopný tiše a klidně ležet ve svém pelíšku. Vypadal celkem uvolněně a klidně. Proto musím krmivo Prins Resist pochválit. Byla to naše poslední naděje a fungovalo to! Dříve 1. ledna odmítl vycházet ven před 14 hodinou. Letos jsme bezproblémově vyrazili ven už hodinu po půlnoci a bez zaváhání se vyvenčil. Možná to zní hloupě, ale pro nás to byl pocit skutečného vítězství. Když jsme se vrátili domů, šli jsme spát a to navzdory tomu, že z dálky byl občas ještě slyšet zvuk ohňostroje. Guinness okamžitě usnul, bez vesty a beze strachu spal až do 10 hodin dopoledne.

Proto bych chtěla poděkovat všem vývojářům a dalším zaměstnancům značky Prins. Děkujeme vám jménem našeho Guinnesse, který se již nemusí bát bouřek ani ohňostrojů. Byli jsme zoufalí a dokonce jsme uvažovali nad tím, že mu na Silvestra dáme sedativa, aby stresující noc přečkal. Prins Resist byla naše poslední naděje a fungovalo to jako nějaké kouzlo.

Krmení Prins seženete na krmeni.cz