29.05.18 Výživa

Jak zajistit vašemu mazlíčkovi dlouhý a spokojený život bez zdravotních komplikací?

Češi jsou národem pejskařů a dnes je pes právoplatným členem velké části rodin. Ne nadarmo se říká, že je nejlepším přítelem člověka. S tím budou jistě souhlasit všichni, kdo tohoto domácí mazlíčka mají. Tráví s námi spoustu času, je to věrný společník, který nám dokáže zvednout náladu, a pokud se o něj dobře staráme, oplácí svou lásku více než dvojnásob.

Stejně jako pro nás lidi je důležitá strava, u psů tomu není jinak. Tato zvířata totiž nejsou naše popelnice, abychom jim dávali zbytky lidského jídla, jak tomu bylo běžné v minulosti. Naopak, strava pro psy by měla být vyvážená po všech stránkách. Správná péče a krmení má velký podíl na tom, jak hodnotný život náš čtyřnohý miláček prožije. Pravdou je, že pejsků s různými nemocemi a civilizačními chorobami každoročně přibývá. Stále častěji se u nich objevují např. nejrůznější alergie, kožní a kloubní problémy a mnoho z nich se potýká s obezitou. A pokud jste na stejné vlně jako my, jistě si přejete, aby i s vámi byl váš mazlíček co nejdéle, byl spokojený a netrápily jej zdravotní problémy.

Jedním z klíčových faktorů, jak toho docílit, je zajištění ideální životosprávy. Co tedy váš pejsek potřebuje a čím jej nejlépe krmit? Máme pro vás dvě jednoduché rady, které ani pro vás neznamenají nic nereálného.

  1. Nejdůležitější je vhodné krmivo

Krmivo pro psy by mělo být vyvážené, dodávající optimální poměr energie, bílkovin, vitamínů a minerálních látek. Ačkoliv se může zdát, že nejlepším řešením je maso vařené doma, opak je pravdou. Pravděpodobně byste nebyli schopní zajistit svému pejskovi veškeré živiny. Nehledě na to, že by vyvařování bylo i časově náročné.

Jaký háček je v běžných granulích pro psy?

Oblíbenou formou jsou granule pro psy, jejichž podávání je nejrychlejší a nejjednodušší. Problémem tohoto krmiva je ale fakt, že převážná část druhů obsahuje oxytetracyklin. Přítomnost této složky je nepřítelem č. 1 pro psy i kočky. Jedná se o antibiotikum, které se používá po celé Evropě v intenzivním chovu kuřat, krůt a prasat, a to je pak spouštěčem alergií, zažívacích problémů a zánětlivých onemocnění. Proto pro vás máme tip na novinku ve světě stravování pro vaše domácí mazlíčky. Prémiové krmivo pro psy a kočky Forza10 je absolutní TOPKOU mezi krmivy. Bylo založeno s cílem vyrábět granule, jejichž hlavním posláním je přinášet zdraví psům a kočkám prostřednictvím výživy. Toho bylo dosaženo používáním pouze čistých, neznečištěných surovin.

Značka Forza10 uznává sílu přírody, a proto jsou v těchto krmivech používány rostlinné výtažky, které pomáhají léčit většinu patologických onemocnění. Zdrojem bílkovin jsou ryby a maso z Islandu, případně Nového Zélandu. Suroviny mají vysokou biologickou hodnotu, jsou lehce stravitelné, obsahují vyvážené množství Omega 3 a 6 mastných kyselin, vitamín B12, fosfor a selen, mají nízké riziko farmakologického a chemického znečištění. Zkrátka jen to nejlepší, co byste si mohli pro svého domácího mazlíčka přát.

V rámci značky Forza10 jsou k dostání dvě inovativní řady – Active Line a Legend Line. Legend Line představuje evoluci v oblasti vývoje funkčních krmiv pro dospělé psy, konkrétně je grain free, gluten free a bez GMO!

Řada Active Line je alternativou k lékům a je vhodnou výživou po rekonvalescenci, po operacích, fyzické zátěži a farmakologické léčbě. V rámci jednotlivých řad jsou k dostání granule a konzervy pro štěňata i dospělé psy s ohledem na citlivé zažívání, citlivou kůži, včetně druhů na specifické zdravotní problémy. Více informací se dozvíte na stránkách www.forza10.cz. Jsme si jistí, že vhodné krmivo si vybere každý majitel pejska i kočky.


  1. Dostatek pohybové aktivity

Teď když už víte, že základem zdravého, dlouhého a spokojeného života psa představuje strava, stačí dodat už jen jediné. Fyzická a psychická kondice vašeho čtyřnohého člena rodiny je také důležitá. Jednotlivá plemena mají samozřejmě nároky na pohybové aktivity odlišné, někteří jej potřebují více, jiní méně. V každém případě pohyb, alespoň v podobě krátkých procházek, ideálně denně, rozhodně vašemu pejskovi prospěje.

Rada na závěr: Pozornost věnujte také veterinárnímu ošetření, odčervení a očkování. Ještě si neodpustíme jeden poznatek. Věnujte svému pejskovi dostatek pozornosti a lásky. Tento živý tvor se vám odvděčí stonásobně.