22.03.14 Pomůcky

Vychytané psí známky

Novinku na českém trhu usnadňující návrat pejsků domů po zaběhnutí je psí známka DogNTag, která je navázaná na webový profil pejska. Na rozdíl od čipů implementovaných pod kůži načte známku každý pomocí mobilního telefonu nebo počítače.


Svým tvarem a velikostí připomíná klasické známky, ale možnostmi je vysoce převyšuje. Přední stranu zdobí tlapka s nápisem a zadní strana slouží pro identifikaci pejska. Známky jsou dostupné v čtyřech barevných kombinacích: černá, bílá, hnědá a červená. Objednat je můžete za 560 Kč na www.dogntag.com, případně je najdete v obchodech s chovatelskými potřebami. Balení obsahuje jeden kus známky, dvě velikosti pevných upínacích kroužků (pro malá a velká plemena) a kupón pro aktivaci webového profilu pejska - pejskostránky.


Na pejskostránce může být zobrazeno velké množství různých informací o pejskovi. Na prvním místě jsou určitě kontaktní informace. Každý majitel psa chce v případě jeho ztráty sdílet jiné údaje, a proto nabízí pejskostránky široké spektrum zobrazovaných informací - od kontaktních údajů, přes osobnostní charakteristiky, až po zdravotní a evidenční informace. Pokud je pejsek ztracený, o načtení jeho psí známky systém okamžitě informuje majitele emailem, ve kterém je zobrazena přesná mapka s polohou, kde se pejsek aktuálně nachází. Lokalizace ke svému zpřesnění využívá GPS v mobilním telefonu a další pokročilé geolokační technologie.