21.11.17 Aktuality

Vánoce v útulku již po desáté

Studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně připraví již desátý ročník akce Vánoce v útulku pořádané prostřednictvím neziskového projektu Němá tvář. Jednodenní akce se bude konat v Útulku pro zvířata v nouzi Zlín-Vršava ve čtvrtek 7. prosince 2017 od 15:00. Celý útulek na jeden den ožije vánoční atmosférou a rozdáváním radosti, jelikož celkový výtěžek z akce putuje právě na podporu útulku.

 

Letos je cílem projektu přiblížit návštěvníkům problematiku opuštěných zvířat a ukázat jim cestu, jak mohou pomoci. Studenti připraví pro veřejnost bohatý program. Návštěvníci se pokochají nad psími dovednostmi při vystoupení policejní kynologie a uvidí i další psí kusy. Pro děti je připraveno vyrábění vánočních ozdob a malování na obličej. Pravou vánoční atmosféru navodí zpěv sboru ZŠ Komenského II. Obdarováni budou nejen pejsci a kočky, ale i pomocníci ze Základní školy Komenského II, jelikož každoročně nasbírají pro útulek krmivo v hodnotě přes 40 000 korun. Mezi nimi bude vyhlášen nejlepší sběrač zvířecích dobrot, který bude také patřičně odměněn. Na akci Vánoce v Útulku zavítají i šikovní zlínští hokejisté jako Libor Kašík a David Šťastný, u kterých bude možnost vyzvednout si autogram.

 

V průběhu celého dne budou mít návštěvníci možnost ochutnat výborné občerstvení. Celé odpoledne provoní horký svařák, čaj a cukroví, které dokreslí tu pravou atmosféru Vánoc. Nebude chybět ani guláš nebo sladké cupcakes, na kterých si pochutnají nejen děti, ale i dospělí.

 

Stejně jako loni i letos studenti Univerzity Tomáše Bati připravili rozsáhlý program, který nám připomíná, že v období klidu, míru a lásky, je dobré myslet i na opuštěná zvířátka, protože ta láskou k nám nikdy nešetří. Výtěžek z akce poputuje na podporu útulku pro zvířata v nouzi Zlín-Vršava.

Pokud to máte to Zlína daleko, můžete tento útulek podpořit také v charitativní sbíce eshopu krmeni.cz, která tento útulek dlouhodobě podporuje ve své vánoční sbírce.

 

Pomáhejme i těm, kteří si o to nemohou říct, má to smysl.