24.11.13 Aktuality

Tipy na vánoční dárky pro psy

Psi nejsou jen domácími mazlíčky, pro mnohé majitele jsou přímo právoplatnými členy rodiny. A proto si zaslouží, stejně jako jejich lidské protějšky, aby pod stromečkem našli nějaký dáreček (nebo hned několik překvapení). Co jim udělá radost?

 

V první řadě jsou to hračky a pamlsky! Málokterého pejska potěší kategorie „měkké a placaté“ (obleček, deka, přenosná taška nebo polštář aj.), ovšem i tyto produkty jsou oblíbeným Ježíškovým artiklem :-) Vždyť pokud dárek potěší páníčka, bude spokojený i jeho čtyřnohý kamarád. Určitě ale kromě praktických věcí nezapomeňte na nějakou dobrůtku. Správné překvapení by podle psích kritérií mělo především vonět. Pes bude nadšený, když mezi balíčky pod stromečkem vyčmuchá nějaký pamlsek nebo žvýkací kost. Pochoutek pro psy je na trhu nepřeberné množství, proto můžete svého chlupáče překvapit něčím novým, co ještě neochutnal. Při výběru pamlsků však sledujte i složení, mělo by se jednat (pokud možno) o co nejpřirozenější produkt. Také nezapomínejte, že pamlsky by měly tvořit jen 10–15 % energie přijaté stravou. Je samozřejmé, že během svátků chcete svému mazlíčkovi trochu „dopřát“, aby si Vánoce taky užil, ale nic se nemá přehánět. Samozřejmě mu hned nemusíte počítat kalorie, jděte si s ním častěji zaběhat. A dodržujte pravidlo, že žvýkací tyčinka, psí sušenka nebo masová taštička jsou rozhodně zdravější odměnou než cokoliv z vánočního stolu. Pokud mu přece jen chcete dopřát tradičního kapra, rozhodně ho nesmažte. Lehce ho poduste (nejlépe v páře) nesolte ho a zbavte ho nebezpečných kostí. Jestliže je váš pes zvyklý na granule, dejte mu je i k štědrovečerní večeři. Ochutit je můžete třeba trochou lososového oleje nebo pár lžičkami psí konzervy.

Zaručené tipy, jak o Vánocích potěšit psa:

1) věnujte mu tolik pozornosti, aby si připadal jako král,

2) berte ho s sebou na procházku co nejčastěji, ideálně především na místa, kde se může volně proběhnout,

3) venčení musí být časté, spojené s fyzickým „vyřáděním“ a setkáním se psími kamarády,

4) hrajte si s ním, rozveselte ho házením hračky, dováděním ve sněhu,

5) dovolte mu, aby vás všude doprovázel jako „bodyguard“,

6) mějte maximální možný nadhled nad jeho rošťárnami a zůstaňte za všech okolností klidní a spravedliví,

7) rezignujte na vzorně uklizený byt – chlupatá domácnost je znakem útulnosti,

8) dopřejte psovi „wellness“ proceduru – domácí masáž ho potěší,

9) netrestejte ho, ale jděte mu příkladem :-),

10) za správné chování ho chvalte, hlaďte a odměňujte psími pamlsky.


 

Kvalitní krmení – Proč by váš pejsek nemohl pod stromečkem vyčmuchat oblíbené granule? Vždyť správná výživa je základ zdraví!

Vyzkoušejte třeba granule Guabi Natural s rybím masem zaměřené na zdravou srst a kůži, zpomalení stárnutí a zdravé klouby. Nyní navíc s plyšovým psem zdarma.

I psi trpící diabetem mohou jako dárek dostat pytel granulí. Krmivo je vyváženo tak, aby zajistilo dostatečný přísun živin a podporu nižších glykemických výkyvů.

Pamlsky – u psů číslo jedna mezi vánočními dárky. Jaké pochoutky zvolit?

TOBBY dental cross odstraňují zubní plak a zlepšují stav kloubů (obsahují 14% želatiny)

Jako odměna při výcviku skvěle poslouží nalámané masové tyčinky.

Sušené pochoutky (uši, hrtany, dršťky, plíce aj.) slouží k posílení žvýkacího svalstva, fungují jako lákavý pamlsek a hračka pro vašeho miláčka.

Doplňky stravy – protože zdraví a fyzická kondice jdou ruku v ruce, podpořte je vhodným preparátem.

Alavis PlaqueOff™ Animal významně omezuje zubní plak a zubní kámen a odstraňuje zápach z tlamy. Přípravek je ve formě prášku, proto se lehce přidává do běžné potravy

Lososový olej je doplněk výživy zaměřený na krásnou, lesklou a zdravou srst. Pomáhá řešit některé zdravotní problémy, jako je lámavost a vypadávání srsti, matná a řídká srst, lupy, vysychání a záněty kůže, alergické reakce, problémy s pigmentací (nepřebarvuje srst), poruchy imunitního systému a problémy s reprodukcí u psů i fen.

Pokud má váš pes kloubní potíže nebo se jedná o plemeno s vrozenou predispozicí pro problémy pohybového aparátu, nezapomínejte na podávání kloubní výživy. ALAVIS™ 3 obsahuje kombinaci chondroprotektivních látek a látky MSM. Je vhodný pro preventivní podávání i při chronickém stavu.

Pro krásnou srst – jaké produkty zvolit?

Ani na šamponu se nevyplatí šetřit, vybírejte kvalitní přípravky, které nejenže krásně voní, ale navíc prospívají srsti. Skvělá je například značka MegAmazon.

Patentované profesionální hrablo FURminator na vyčesávání redukuje línání o více než 90%. Je určeno pro dlouhosrstá i krátkosrstá plemena. Rychle a snadno odstraňuje podsadu a uvolněné chlupy, neřeže a nepoškozuje srst a zaručuje větší účinnost než jiné kartáče a hřebeny.

Praktické dárky – kdy jindy než na Vánoce pořídit svému mazlíčkovi nový obojek, obleček nebo pelíšek? Nebraňte se účelným dárkům, mají svůj smysl!

Krásné obojky Red Dingo jsou vyrobené z kvalitního nylonového popruhu a jsou vybaveny originální plastovou sponou Bucklebone ve tvaru kosti.

Adresář na obojek je nejen praktický, ale poslouží i jako ozdobný doplněk.

Jezdíte rádi na kole? Vezměte s sebou na vyjížďku i vašeho čtyřnohého kamaráda. Nezapomínejte však na bezpečnost a pořiďte si vodící set na kolo. Skládá se z vodící tyče, krátkého vodítka a prodlužujícího vodítka pro snadnou manipulaci a udržování bezpečné vzdálenosti.

Pokud váš pes při jídle hltá, máme pro vás řešení. Miska BecoBowl Slow Feed má vypouklé dno, a tak nutí psa opatrně nabírat granule, čímž zpomaluje jejich konzumaci. Všechny Becomisky jsou vyrobeny z přírodních rostlinných vláken bambusu a rýžových slupek, která jsou spojena pryskyřicí. To z nich dělá výrobek biologicky odbouratelný a absolutně bezpečný k životnímu prostředí. Jakmile misku vyhodíte, rozloží se během 3-5 let na biologický odpad.

Pelíšek by měl být především pohodlný a praktický. Když bude navíc hezky vypadat, budete z něj mít radost i vy.

Malým plemenům můžete pořídit roztomilou kukaň, kde se budou cítit bezpečně.

Nebo má váš malý společník raději přehled o tom, co se kolem něj děje?

Pak zvolte nekrytý měkký „polštář“.

Pro větší plemena skvěle poslouží pelech Elba.

Cestování – berete svého psa s sebou na cesty? Nezapomínejte na vhodný přepravní box.

Vybírejte kvalitní produkt, který bude tak akorát velký a především bezpečný!

 

Oblečky – přestože psí oblečky vyvolávají v lidech rozporuplné reakce, dovedou vašeho čtyřnohého parťáka ochránit před nepřízní počasí. A když mu bude obleček navíc slušet, budete mít ze společných procházek hned lepší pocit.

A jak psovi zpříjemnit čekání na Ježíška? Pořiďte mu vlastní adventní kalendář!

Příště vám přineseme tipy na nejoblíbenější hračky a další vychytávky, které potěší každého psa!