25.09.17 Aktuality

Světový den zvířat 2017

Nadace na ochranu zvířat pořádá v sobotu 30. září 2017, od 11 do 18 hodin, v parku Na Pankráci (Praha 4) oslavu mezinárodního svátku zvířat - SVĚTOVÝ DEN ZVÍŘAT 2017.

 

Akce se koná ve spolupořadatelství MČ Praha 4 a za finanční podpory této městské části. Hlavním mediálním partnerem akce je časopis HAF & MŇAU, který je zároveň pořadatelem již 4. ročníku největšího srazu bull plemen psů v ČR s názvem IV. Rekord Bull Sraz, který proběhne v rámci programu Světového dne zvířat 2017. 

Zahájení

Světový den zvířat slavnostně zahájí Markéta Procházková, zpěvačka a patronka Nadace na ochranu zvířat; Marcela Lund, prezidentka a Eva Hodek, ředitelka Nadace na ochranu zvířat; Mgr. Petr Štěpánek, CSc., starosta městské části Praha 4 a Kateřina Kašparová, vydavatelka a šéfredaktorka časopisu HAF & MŇAU. Slavnostní zahájení proběhne ve 13 hodin na hlavním pódiu.

Program

Nadace na ochranu zvířat připravila zajímavý a bohatý program Světového dne zvířat, zaměřený na soužití a vzájemný vztah lidí a zvířat. Součástí programu budou mimo jiné ukázky volnočasových, zájmových a sportovních aktivit se psy (např. dogdancing, obedience, agility, dogfrisbee, hoopers, treibball, dog puller aj.), ukázky práce záchranné zdravotnické služby veterinární (PET-MEDIC) či ukázky práce a výcviku asistenčních, vodicích, signálních nebo také záchranářských psů (Pestrá společnost, o.p.s. – Pestrá psí asistence; Záchranná brigáda kynologů Praha a Záchranná brigáda – Středočeský kraj), dále ukázky práce útvaru psovodů Městské policie Praha nebo Celní správy hl. m. Prahy. Návštěvníci akce budou mít příležitost pokřtít DVD s názvem „Za pražskými netopýry“ a shlédnout živé netopýry (ZO ČSOP Nyctalus), dravé ptáky a jiné volně žijící živočichy ze záchranných stanic (Záchranná stanice lesy hl. m. Prahy; AVES – záchranná stanice pro zraněné živočichy; Stanice Pavlov, o.p.s.), dále také prasátka chovaná v domácnosti (Český svaz majitelů prasátek chovaných v domácnosti), ježky (Klub chovatelů ježků, z.s.) nebo oslíky (Oslí stezka). Divácky atraktivní budou také přehlídky miniaturních a fríských koní nebo Staff Bull Show - ukázky sportovních disciplín pro bull plemena psů, které předvede Lucky Bull Team pod vedením Daniela Žďárského.

Charita pro útulky

V rámci akce se pořádá také charitativní sbírka chovatelských potřeb pro psy a kočky v útulcích. Přijďte na Světový den zvířat a přispějte do sbírky pro útulky. Organizace vítají např. obojky, vodítka, košíky, pelíšky, misky, hračky, kartáče, boudy aj. Sbírka bude poté přerozdělena vybraným útulkům, které mají stálý nedostatek nejen financí, ale také chovatelských potřeb a vybavení pro zvířata. V rámci programu bude představena také adopční nabídka psů a koček z útulků (Voříškov z.s.; Kočičí pohlazení, z.s.; OS Buldočí naděje a Šance zvířatům z.s.).

Chystají se také atletické soutěže, zábavné hry a vědomostní kvízy pro děti, dospělé i psy a odborné bezplatné poradny Nadace na ochranu zvířat. Nesmíme opomenout již shora zmíněný IV. REKORD BULL SRAZ, největší sraz bull plemen psů v ČR, který se pokusí překonat loňský rekord 483 bull psů registrovaných na jedné akci - oficiálně zapsaný v České knize rekordů. Podaří se letos překonat magickou „pětistovku“?

Více informací na www.facebook.com/events/1942117072724755/

Foto: pixabay.com