17.04.19 Aktuality

Pozvánka: Vyšehradský voříšek proběhne 11. května 2019

První online zdravotní a úrazové pojištění psů a koček PetExpert bude po loňském partnerství letos hlavním partnerem 8. ročníku zábavné soutěžní přehlídky psů bez průkazu Vyšehradský voříšek. Tato oblíbená psí událost, jejímž cílem je podpora psích útulků a přiblížení jejich práce veřejnosti, se uskuteční v sobotu 11. května 2019 na Letní scéně Vyšehrad.

Návštěvníky a soutěžící s jejich voříšky čekají tradiční soutěže pod vedením zkušených trenérů, pestrý doprovodný program s workshopy, ukázkami psích sportů, psí swap a zajímaví hosté. Dobrovolné vstupné bude rozděleno mezi zúčastněné útulky.

Přihlášené útulky

Vyšehradský voříšek je zábavná přehlídka psů bez průkazu původu spojená s propagací práce psích útulků, kterých se letos přihlásil vůbec nejvyšší počet – 7. Konkrétně Depozitum Beruška, Čivava v nouzi, Dočasky De De, Německý ovčák v nouzi, Srdeční záležitosti (Psí záležitosti), Azyl Tylda a Miniazyl Voříškov. Doprovodné soutěže připravují (a budou během dne k dispozici) trenérky Irena Ištvánková (Dog Dancing), Iveta-Dorysa Chomatová (Dog Frisbee) a Michaela Husáková z kynologické haly Bouda. Soutěže se vedle hrdých majitelů a jejich čtyřnohých miláčků účastní i vybraní psi z útulků, kteří jsou k adopci. A každý rok skutečně některý z nich svůj nový domov na akci najde.

Stánek s experty

„Mottem letošního Vyšehradského voříška je - Sváteční den pro psy, kterým se osud obrátil k lepšímu. Důkazem, že tomu tak opravdu je, je od loňska i nový člen naší rodiny voříšek Chico, kterého jsme si přivedli domů rovnou z Vyšehradu, a bez kterého si dnes už náš život nedokážeme vůbec představit,“ říká Derek Cummins, spoluautor pojištění PetExpert, a dodává: „Přijďte se druhou květnovou sobotu na Vyšehrad sami přesvědčit a navštivte náš stánek, kde vám bude jednak k dispozici náš PetExpert tým, který vám poskytne veškeré informace ohledně pojištění domácích mazlíčků, a jako host také Klára Nevečeřalová Vodičková, specialistka na trénink koček a odstraňování jejich problémového chování, kterou můžete znát z pořadu Kočka není pes, ve kterém pravidelně navštěvuje své klienty a pomáhá jim s jejich problematickými kočkami.“

Na co se můžete ještě těšit?

Každý z přihlášených útulků nominuje do soutěže tři pejsky a návštěvníci si volí Útulkového šviháka vhozením dobrovolného vstupného pejskovi z útulku, který se účastní. Dále na soutěž Nejvoříškovatější voříšek, což je absolutní vítěz celého dne, kterého vybírá porota, soutěž s kostýmy Podoba pán a jeho pes, piškotový slalom, další diváckou soutěž Pes sympaťák nebo na dovednostní soutěž s prvky hoopers, dog dancingu a frisbee Pes Excelentní Soused - PES ŠIKULA. Novinkou letošního Voříška je i workshop, který bude vedený autorkou kuchařky pro psy Neštěkej a jez! Kristinou Šemberovou. Nepečenou psí svačinku si budou moci účastníci na místě připravit a sníst společně se svým pejskem. Většinu ze 78 receptů na jídla k nejrůznějším příležitostem, které jsou v kuchařce, mohou jíst i lidé, jen si je na talíři přisolí či okoření. Na dalším workshopu si budou moci návštěvníci vyrobit přetahovadlo z použitých látek. Součástí programu bude také tzv. psí swap (výměna zboží). Lidé mohou donést obojky, kšíry, vodítka, misky a cokoliv psího a odnést si co se jim hodí a na konci dne si vše co zůstane, rozeberou útulky. Majitelé mohou přihlásit své pejsky online, na všechny přihlášené čekají dárky a nikdo neodejde bez medaile. Vstupné pro návštěvníky je dobrovolné a bude rozděleno mezi zúčastněné útulky.

Více informací najdete na: www.vysehradskyvorisek.cz a www.fb.me/vysehradsky.vorisek