08.03.15 Aktuality

Pozvánka na veletrh FOR PETS

Máte doma zvířecího mazlíčka nebo uvažujete o tom, že si nějakého pořídíte? V tom případě by vám neměl uniknout veletrh chovatelských potřeb pro domácí zvířata FOR PETS. Ten se bude konat v PVA EXPO PRAHA v Letňanech již popáté, konkrétně ve dnech 9. – 12. dubna 2015.

„Na návštěvníky čeká, stejně jako v loňském roce, expozice více než osmdesáti vystavovatelů, kteří na veletrhu představí vše pro psy, kočky, ale také drobné hlodavce, savce, akvaristy nebo teraristy. FOR PETS však není jen místem, kde si lidé mohou nakoupit doplňky nebo krmiva pro své mazlíčky. Velký prostor je zde určen setkání s odborníky, chovateli a dlouholetými přáteli zvířat,“ říká manažerka veletrhu Zuzana Bílá. Chovatelé zde najdou také bohatou nabídku ručně šitých obojků a vodítek, pelíšků, hraček a veterinárních doplňků pro zdravou srst a zuby. 

Handsfree vodítka a další novinky

Unikátní novinku letošního roku na veletrhu představí slovenská firma Vagner NGV, a to konkrétně handsfree vodítka Lishinu umožňující majitelům mít volné ruce při venčení svého čtyřnohého mazlíčka. „Velkým lákadlem bude také výstavní ukázka miniaturních koní od Asociace chovatelů miniaturních koní, kteří se představí rovněž v rámci ukázek v doprovodném programu v zápřahu a také v disciplíně zvané miniparkur,“ doplňuje Zuzana Bílá.

Doprovodný program

Nedílnou součástí veletržního dění bude doprovodný program, který má pod záštitou Nadace na ochranu zvířat. Stánek Nadace bude během veletržního dění sloužit jako výživová poradna, poradna při nevhodném chování zvířat či v otázkách legislativy. Značný prostor dostanou také ukázky výcviku a první pomoci zvířat, ukázky práce asistenčních a vodících psů, prezentace různorodých zvířecích sportů apod.

Specializované výstavy

Již počtvrté se mohou návštěvníci, kteří ještě nemají žádné zvíře, ale rádi by si nějaké pořídili, poohlédnout po budoucím mazlíčkovi, například na Umisťovací výstavě koček. V loňském roce našlo na veletrhu svůj nový domov 19 koček. Umisťovací výstavy koček se pravidelně účastní několik útulků z celé České republiky. 

Více na www.for-pets.cz