16.09.13 Aktuality

Oslavte Den zvířat v Toulcově dvoře

Oslavu Dne zvířat můžete prožít v sobotu 5. 10. 2013 od 10 hodin v Toulcově dvoře v Praze. Čeká vás vystoupení dětí na koních k letošnímu tématu „Koně a muzikály“, ukázky králičího hopu a tance se psem.

V 10 hodin se slavnostně zahájí vernisáž výstavy „Pomáháme zvířatům“. V letošním ročníku soutěže se od dětí z celé České republiky sešlo více než 300 obrázků a kompozic a porota neměla snadnou práci vybrat nejlepší z nich. Pokračovat se bude interaktivní hrou „Jako prase v žitě“. Se svou prací diváky seznámí také policejní koně. V další části nabitého programu předvedou svoje sportovní nadání domácí mazlíčci v ukázce králičího hopu.Děti se předvedou na huculských koních v komponovaném vystoupení na letošní téma „Koně a muzikály“. Zejména malí návštěvníci se mohou těšit na představení divadla Kasperle, tanec se psem a přednášku o plazech s ukázkami vybraných druhů. Součástí akce je celá řada her, soutěží, výtvarných dílen a dalších aktivit pro celou rodinu.

Slavnostní událost čeká krávu Jitku. Slaví kulaté desáté narozeniny a připravuje se pro ni speciální dort. Zároveň se pokřtí její sedmé telátko, které se jí v červenci narodilo.

„Při této akci chceme lidi nejen bavit, ale i poučit. Rádi bychom je vedli k větší zodpovědnosti ke zvířatům a k pochopení toho, že kvalita života je důležitá nejen pro člověka, ale stejnou měrou i pro zvířata“, prozradila nám Lenka Skoupá, která Den zvířat koordinuje.

Toulcův dvůr se dlouhodobě věnuje problematice ochrany zvířat a jejich welfare (životní pohody). Přednášky jsou na zde nahrazovány interaktivními programy pro všechny věkové kategorie návštěvníků. Využívá se při nich nejen farma s příznačným názvem Noemova archa s ojedinělou kolekcí původních českých plemen hospodářských zvířat, ale i zookoutek s domácími mazlíčky. Ve spolupráci s dalšími organizacemi jsou připravovány i programy na ochranu volně žijících zvířat.

 

Více informací na http://toulcuvdvur.cz