19.04.14 Aktuality

Krajský přebor služebních psů

Ve Výcvikovém středisku policejního prezidia v Dobroticích na Kroměřížsku proběhl Krajský přebor psovodů Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje a II. ročník Mistrovství Moravy ve služební kynologii.

V týdnu od 6.–11. dubna se uskutečnilo prestižní klání o nejvšestrannějšího moravského služebního psa. Soutěžilo se ve třech kategoriích: obranné práce, pachové práce a poslušnost. Mimo našich zástupců se Mistrovství Moravy zúčastnili také psovodi a jejich svěřenci z krajů Jihomoravského, Zlínského a kraje Vysočina a nutno dodat, že se v našlapané konkurenci neztratili.

V Krajském přeboru Moravskoslezského kraje v kategorii Nejlepší obranné práce zvítězil pprap. Petr Haník se svým psem Gasem. V pachových pracích zvítězil pprap. Martin Lank s Arcadim a v poslušnosti byl nejlepší služební pes Rey, který je svěřen nprap. Radku Mlotkovi.

Celkovým vítězem v přeboru Moravskoslezského kraje se stali pprap. Petr Haník z Bruntálu se svým psem Gasem, kteří dosáhli i vynikajícího úspěchu v absolutním pořadí otevřeného závodu II. ročníku Mistrovství Moravy ve služební kynologii. Ve vynikající konkurenci se společně umístili na třetím místě. Gratulujeme!

Druzí v rámci našeho kraje skončili opavští pprap. Martin Lank se psem Arcadim a na bronzovou příčku dosáhli bruntálští, prap. Marek Šifalda a jeho pes Hagrid.

Mimořádně vyvedenou akci, jež nemohlo poznamenat ani nepříliš přívětivé počasí, pořádalo jihomoravské krajské ředitelství, které se této role zhostilo na výbornou.

Všem zúčastněným a těm úspěšným zvláště patří obrovská gratulace a poděkování za vynikající reprezentaci našeho krajského ředitelství.

Text: por. Mgr. Petr Svoboda