19.02.19 Aktuality

Blíží se vyhlášení ankety Kynolog roku 2018

I tento rok pořádá společnost VAFO Praha, přední český výrobce superprémiových krmiv pro domácí mazlíčky značky Brit, soutěž Kynolog roku. Osmý ročník ankety má celkem jedenáct sportovních kategorií, v každé z nich odborná porota udělí pěti nominovaným kynologům body a určí tak vítěze. Slavnostní vyhlášení proběhne 23. února 2019 v pražském Meet Factory.

Kromě absolutního vítěze, kterého porota vybere z vítězů jednotlivých sportů, bude vyhlášen také Figurant roku. Ocenění se dočkají také nejlepší z juniorů. Dále bude udělen titul Nejsympatičtějšího kynologa roku, o kterém mohla veřejnost hlasovat od 2. ledna do 2. února 2019. Nominováno bylo celkem sedmdesát tři kynologů, a to včetně osmnácti juniorů.

Časopis Psí sporty, partner ankety, udělí ocenění Kynologický počin roku. Tento titul připadne člověku, závodům nebo jinému činu – zkrátka čemukoli, co je dle uvážení redakce tak výjimečné, že si zaslouží být vyzdviženo i tímto způsobem.

Mezi kategorie, v nichž odborná porota volí jednotlivé vítěze, patří: agility, dogdancing, dogfrisbee, flyball, mondioring, mushing – spřežení, mushing – individuální disciplíny, obedience, pasení, sportovní kynologie a záchranařina. Ocenění získají také junioři v kategoriích: agility, dogdancing, dogfrisbee, mushing – individuální disciplíny, obedience a sportovní kynologie. 

Kynolog roku je originální anketa organizovaná firmou VAFO Praha. Jako jediná svého druhu představuje a oceňuje především lidi, kteří stojí za sportovními výkony psů. Ohlíží se za uplynulou sezonou a oslavuje největší úspěchy, kterých český kynologický národ za celý rok dosáhl. Do ankety je zapojena jak odborná porota, tak i široká veřejnost, která může své sympatie vyjádřit prostřednictvím hlasování.

Více informací o soutěži se dozvíte na: http://kynologroku.cz/soutez/o-soutezi a na https://www.fb.com/ceskakynologie/.