10.02.16 Život se psem

Máte málo času? Venčení zefektivněte!

Vlastníte pejska, který potřebuje hodně pohybu, ale máte momentálně nedostatek času? Přinášíme vám 4 jednoduché způsoby, jak udržet psa v kondici, i když nestíháte. Nedovolte, aby kvůli vašemu nabitému programu pes trpěl absencí fyzické aktivity.

Běh

Zkuste si přivstat a jít si na 30 minut zaběhat, samozřejmě i s vaším čtyřnohým parťákem. Nejenže psa vyvenčíte a unavíte, ale uděláte něco i pro své zdraví. Navíc díky běhu budete mít přes den víc energie a zvládnete víc úkolů.

Kolo

Další možností je běh u kola. Je ideální pro zdravé dospělé psy, kteří mají spoustu energie. Umožňuje hodně pohybu během krátké chvíle. Samozřejmě se hodí jen pro atletická plemena, která jsou schopna držet s kolem krok. V zimě jsou alternativou běžky.

Házečka

Další způsob, jak psa během krátké chvíle vyběhat. Aportování míčku většina psů miluje a házečka až ztrojnásobí vzdálenost vašeho hodu. Díky ní se váš pes unaví, i když jste například nachlazení, takže na delší procházku nemáte energii. V létě můžete házet míček do vody - při plavání pes nezatěžuje klouby, nepřehřívá se a přitom efektivně posiluje svaly. Na souši skvěle poslouží i létající talíř.

Psí chůva

Pokud víte, že budete během dne delší dobu pryč, je vhodné najít si někoho, kdo vašeho psa vyvenčí. Nemusíte spoléhat jen na rodinu a sousedy, existují už i profesionálové, kteří vám za poplatek psa vezmou na dlouhou procházku.