05.12.17 Výživa

Zázrak jménem lososový olej

Chcete, aby měl váš mazlíček krásnou a zdravou srst? Pak vsaďte na lososový olej. Po jeho užívání bude psí kožíšek hustý a lesklý a navíc vašemu čtyřnohému kamarádovi celkově posílíte zdraví.

Lososový olej je bohatý na nenasycené mastné kyseliny Omega 3 ve vysoce využitelné formě, které pozitivně ovlivňují mnoho metabolických pochodů v organismu. Má blahodárný vliv na kůži, snižuje hladinu cholesterolu v krvi a posiluje imunitu. Pomáhá řešit některé zdravotní problémy, jako je lámavost a nadměrné vypadávání srsti, matnou srst, lupy, vysychání a záněty kůže, řídkou srst, alergické reakce, problémy s pigmentací (nepřebarvuje srst), lysiny, ekzémy, poruchy imunitního systému. Napomáhá regeneraci suché pokožky a zabraňuje svědění a popraskání kůže. Výrazně urychluje také hojení ran. A tím výčet pozitivních účinků nekončí. Pomáhá totiž udržovat optimální funkci kardiovaskulárního systému, dobrý zrak a doporučuje se i při problémech s reprodukcí u psů i fen. Zlepšuje také problémy s klouby, neboť má protizánětlivé účinky. Hodí se i pro psy v zátěži a březí a kojící feny, protože představuje kvalitní zdroj energie.

Jak ho podávat?
Lososový olej může být podáván buď samostatně, nebo přimíchaný do krmiva. Výhodou je, že většině psů moc chutná. Protože zlepšuje vůni a chuť krmiva, je vhodný i pro vybíravé psy.

Kdy se mu vyhnout?
Pokud má na něj pes alergii. Někteří psi mohou být na rybí oleje alergičtí, proto si nejprve ověřte, jak pes zareaguje, když mu krmení dochutíte pár kapkami. Jestliže jste zpozorovali, že pes po jeho pravidelném užívání tloustne, snižte jeho množství. 

Jaké je dávkování?
Držte se vždy informací na etiketě. Například u Petkult lososového oleje vychází 1 stlačení na 3,5 ml. Na každých 5 kg váhy dejte 3,5 ml oleje. Zpozorujete-li, že má pes po jeho užívání průjem, množství snižte. Někdy se jedná jen o přechodnou záležitost, která po krátké době odezní a pes si na olej zvykne.

Tip: Petkult lososový olej je jemný 100% lososový olej. Je lisovaný za studena z čerstvě ulovených lososů. K dostání na krmeni.cz