24.11.13 Útulky

Virtuální adopce ve zlínském útulku

Díky projektu virtuální adopce jsme v našem útulku schopni zajistit pro psy a kočky kvalitní krmení, odpovídající léčbu a můžeme také provádět operační zákroky, které jsou mnohdy poměrně drahé. Náš útulek má kapacitu 80 psů a 40 koček, množství ubytovaných zvířat však bývá často podstatně vyšší.

 

Zhruba polovina psů je starších 8 let. Spousta z nich potřebuje již pravidelnou veterinární péči, projevují se u nich nemoci a často k nám přicházejí zvířata ve špatném zdravotním stavu, jejichž rekonvalescenci je třeba podpořit vitaminy a dalšími doplňky výživy. Občas je k nám přivezen pes, který potřebuje operaci, nebo jedinec, u něhož jenutné udělat důkladnější vyšetření (rozbor krve, RTG, aj.). Každému psovi dáme šanci a poskytneme mu maximální péči, což s sebou nese nemalé náklady. Proto jsme před lety oslovili veřejnost s projektem virtuální adopce (VA). V praxi to funguje tak, že si dárce vybere psa, kterého k virtuální adopci nabízíme, s dotyčným sepíšeme darovací smlouvu a on posílá na konkrétního jedince měsíčně jistý (předem dohodnutý) obnos peněz. Pokud jsou u virtuálně adoptovaných psů nějaké novinky (nejčastěji změna zdravotního stavu, či odchod z útulku), informujeme o této skutečnosti na našich webových stránkách v sekci „Novinky u adoptovaných psů“. Pokud pes z útulku odejde, informujeme o tom jeho virtuálního pěstouna písemně.

Pár příkladů z praxe

V útulku máme 16letou fenu Bobo, která sem přišla před lety s četnými nádory, jež jí byly postupně odoperovány. Současně je to diabetička, musí proto žrát speciální granule, které jsou poměrně drahé. Díky virtuální adopci jsme na její péči získali nemalou část peněz. Nebo 13letý pejsek Tarzan, který je v útulku několik let, přišel se silnou artrózou kloubů, užívá proto kloubní výživu a léky proti bolesti a zánětu, což pro 30kg psa po dobu 3let představuje velký obnos peněz. Bez VA bychom mu nebyli schopni tuto péči poskytnout. Také se nám stalo, že přišel do útulku pes se zlomenou nohou (pravděpodobně byla tato diagnóza důvodem, proč se jej někdo zbavil). Operace a následná rekonvalescence se u velkého psa pohybuje v desítkách tisíc korun. Díky projektu VA jsme byli schopni nechat pejska odoperovat a umožnit mu další kvalitní život. Těch příběhů je celá spousta a my se o ně rádi dělíme právě na našem webu, kde vždy informujeme o zdravotním stavu jednotlivých psů. Přirozeně z toho máme radost, když vidíme, jak se ze zuboženého psa stává veselý a zdravý hafan a lidé, kteří nás podporují, vidí, že jejich finanční pomoc má význam.

V současné době je pro nás virtuální adopce významným zdrojem peněz, díky nimž si můžeme dovolit poskytnout zvířatům skutečně kvalitní péči. Denně se v útulku potýkáme s následky, které na nich napáchali bezohlední lidé, ale na druhou stranu se také téměř denně potkáváme s lidmi, kteří nabízejí pomoc. Velmi si toho vážíme a ze srdce všem děkujeme.

Pro bližší informace nás neváhejte kontaktovat na tel. 577 244 444 či na emailové adrese utulekzlin@volny.cz. Můžete se také podívat na http://zlin.cz/117007-virtualni-adopce-psu

Určitě se podívejte také na video: http://www.youtube.com/watch?v=0V72lz6RjPw

Díky vánoční sbírce krmeni.cz sponzorsky darovalo zlínskému útulku krmivo v hodnotě 20 000 Kč. Více se o výsledku charitativní sbírky dočtete zde.