05.09.15 Aktuality

Středočeský Monínec bude patřit 19. až 20. září psům

Ukázky práce psů Policie ČR, ale i charitativní závod Běhej se psem nebo veterinární poradna budou na programu akce Monínec patří psům, která proběhne v areálu tohoto středočeského volnočasového centra o víkendu 19. až 20. září. Akce vyvrcholí pokusem o psí rekord.

 

Sobota bude ve znamení charitativního běhu, jehož výtěžek bude věnován na opuštěná zvířata. Závodit se bude od 12 hodin v kategoriích canicross muži a o hodinu později i canicross ženy. Startovné bude činit 550 korun se psem a 250 korun bez psa. 

 

Táborský Agility klub, jenž se věnuje základnímu výcviku poslušnosti a chování psů, pak v neděli předvede ukázky své činnosti chvíli po 13 hodině. Ještě předtím však celý program odstartuje výstava fotografií se psí tematikou a současně i zahájení Soutěže psa Ruperta. Ta bude zahrnovat celkem 15 zábavných disciplín, jako jsou třeba skoky přes překážky, slalom, tunel, štěkání na povel nebo aport rohlíku. Výhodou tohoto klání je fakt, že vyhraje každý pes, který se zúčastní.

Od 13:30 bude následovat ukázka práce psů Policie ČR a poté třeba také balanční techniky a canisterapie Moniky Procházkové a lovecký výcvik retrieverů. V průběhu odpoledne se rovněž představí výstava Dítě a pes. MVDR. Michal Hollan z pražské veterinární kliniky Na Vyhlídce poradí, jak se starat o zdraví našich čtyřnohých miláčků a Kateřina Sládková z psího salonu Eliška zase ukáže, jak je stříhat, trimovat a upravovat, aby mohli psi obstát na výstavách.

Vyhlášení výsledků a předání cen Velké psí fotosoutěže proběhne ve čtyři odpoledne. Veřejnost mohla své fotografie, na nichž byli v průběhu léta psi zachyceni nejen v areálu Monínec, posílat do 5. září. Ceny se budou rozdělovat ve třech různých kategoriích: Psí foto léta, Pes a Monínec a Cena diváků.

Závěr nedělního odpoledne bude patřit psímu rekordu. Schválně si tipněte, kolik psů najednou se vejde na nové molo, které je na blízkém rekonstruovaném Pilském rybníku. Všichni se mají na co těšit! Vloni se soutěžilo o rekord, jaký největší počet psích štamgastů obsadí jednu z restaurací areálu Monínec a předloni o nejvyšší počet psů na místní lanovce.

Nedělní program akce „Monínec patří psům“

13.00 - zahájení, start Soutěží psa Ruperta, hodnocení divácké ceny fotografií
13.10 - ukázka Agility klubu Tábor
13.30 - ukázka práce psů Policie ČR    
14.00 - výstava psů všech plemen "Dítě a pes"   
14.30 - balanční techniky + canisterapie Monika Procházková 
14.50 - ukázka loveckého výcviku retrieverů, ukončení hodnocení divácké ceny
15.15 - prezentace Běhej se psem
15.30 - ukončení Soutěží psa Ruperta
16.00 - vyhlášení výsledků fotosoutěže, předání cen 
16.30 - start rekordů

V průběhu akce vás čeká také:

  • Veterinární poradna s MVDr. Michalem Hollanem, Veterinární klinika "Na Vyhlídce"

  • Poradenství o stříhání, trimování i výstavní úpravě s Kateřinou Sládkovou, Psí salon Eliška

Disciplíny Soutěže psa Ruperta: aport rohlíku, chytání piškotů, slalom, tunel, skoky přes překážky, vůvěra v tvého psa, podlez psa x pes podleze tebe, hod a aport frisbee, aport z vody, Ooložení na čas, štěkání na povel, základní poslušnost, svez tvého psa, chůze po lavici, stezka odvahya poslušnosti.

Areál Monínec najdete na Javorové skále 70 km jižně od Prahy na pomezí Středočeského a Jihočeského kraje nedaleko města Sedlec-Prčice. Monínec leží v srdci České Sibiře a Českého Meránu a je proto ideálním stanovištěm pro výlety s přáteli či rodinou.