07.11.16 Aktuality

Pozvánka: Přijďte oslavit Vánoce do zlínského útulku

Vánoce v útulku jsou opět tady! Ve středu 7. prosince 2016 se v 15:00 útulek Zlín - Vršava ponoří do vánoční atmosféry. Čeká na vás bohatý program, občerstvení a spousta spokojených zvířecích tváří. Akce se koná v rámci studentského neziskového projektu Němá tvář ve spolupráci se Základní školou Komenského ll. Výtěžek z celé akce poputuje na konto útulku.

 

Celé odpoledne bude provoněno horkým svařákem, čajem a cukrovím, atmosféru dokreslí vánoční koledy v podání pěveckého sboru Pavučina. Těšit se můžete také na psí vystoupení nebo výtvarnou dílničku pro děti. Útulek navíc navštíví hráči z hokejového klubu PSG Zlín a fotbalového klubu FASTAV. Program je připraven pro celou rodinu – své si najde opravdu každý. A samozřejmě nesmí chybět vánoční dárky. „Letos nám jako každý rok město poskytlo vánoční stromek a budeme moc rádi, když pod něj donesete nějaké dárky pro zvířata z útulku. Může to být například krmivo, hračky nebo deky“, říká manažerka projektu Lucie Jurčová.

Dárky nebudou dostávat jen zvířecí chlupáči, ale také děti ze Základní školy Komenského ll. Ty totiž během celého podzimu sbíraly krmivo a pamlsky pro útulková zvířata. Nejlepší sběrači budou odměněni hodnotnými cenami.

Němá tvář

Neziskový projekt Němá tvář vznikl v roce 2007 - jde tak o jeden z nejstarších projektů v portfoliu předmětu PRON, organizovaný pod hlavičkou Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně za podpory Magistrátu města Zlína. Právě studenti FMK UTB jsou ti, kteří za celým projektem stojí, a díky kterým získal útulek Zlín – Vršava v posledních letech nebývalé množství pozornosti a zájmu ze strany milovníků zvířat, médií, známých osobností, především pak ale těch, kteří mohou opuštěným chlupáčům pomoci nejvíce – široké veřejnosti ze Zlína i okolí.