28.05.16 Aktuality

Pozvánka: Monínec patří psům 2016

Psi ovládnou v neděli 12. června areál Monínec. Bude se zde konat již čtvrtý ročník akce Monínec patří psům, jejíž součástí jsou soutěže pro čtyřnohé miláčky, ukázky výcviku nebo vyhlášení výsledků psí fotosoutěže. Program vyvrcholí dalším pokusem o psí rekord. Vloni se soutěžilo o to, kolik psů se vejde na nové molo místního rybníka.

 

Nedělní program odstartuje ve 14.00 hodin, kdy bude na psí mazlíčky čekat hned patnáct různých soutěžních disciplín. Bude se například jednat o chytání piškotů, skoky přes překážky, aport z vody, štěkání na povel a stezku odvahy a poslušnosti. Každý ze psů, kteří úspěšně projdou všemi zkouškami, dostane na stánku Rupert.cz dárek. Po třetí hodině odpolední bude následovat ukázka práce psů Policie ČR a po ní výstava všech plemen psů v rámci přehlídky „Dítě a pes“, kdy děti představí své čtyřnohé miláčky. Chybět nebude ani ukázka loveckého výcviku retrieverů.

Vyhlášení výsledků fotosoutěže o nejlepší psí snímek proběhne v Areálu Monínec okolo 16.45 hodin. Tématem soutěže je tentokrát Psí portrét. Po celé nedělní odpoledne budou moci o nejlepší psí snímek hlasovat nejen porotci, ale i všichni návštěvníci akce. Soutěžní snímky budou také publikovány na facebookovém profilu Areálu Monínec.

V 17.00 hodin akce vyvrcholí dalším pokusem o psí rekord. Tentokrát se bude soutěžit o to, kolik miláčků si na sebe nechá navléci tričko, které bude vyrobeno pouze pro letošní akci. Na dosažení rekordu bude opět dohlížet pelhřimovská agentura Dobrý den, která domácí rekordy registruje a současně vydává Českou knihu rekordů. Vloni se dosáhlo rekordu díky tomu, že se na nové molo místního blízkého Pilského rybníka vešlo i s pány hned 48 psů. Rok předtím se na Monínci soutěžilo o rekord, jaký největší počet psích štamgastů obsadí jednu z restaurací areálu. O rok dřív pak zase o nejvyšší počet psů na místní lanovce.

Během odpoledne se budou moci majitelé se svými psi rovněž zdarma svézt na lanovce moníneckého areálu.

Program Monínec patří psům

13.30 – začátek registrace účastníků
14.00 - zahájení, start Soutěží psa Ruperta, ukázky agility, hodnocení divácké ceny fotografií
15.00 - ukončení soutěží psa Ruperta
15.10 - ukázka práce psů Policie ČR
15.30 - výstava všech plemen psů „Dítě a pes“
16.00 - ukázka aromaterapie pro psy
16.15 - ukázka loveckého výcviku retrieverů, ukončení hodnocení divácké ceny
16.30 - ukázka canisterapie
16.45 - vyhlášení výsledků fotosoutěže, předání cen
17.00 - start rekordu

Soutěžní disciplíny Psa Ruperta

Aport rohlíku, chytání piškotů, slalom, tunel, skoky přes překážky, důvěra v tvého psa, podlez psa a pes podleze tebe, hod a aport Frisbee, aport z vody, odložení na čas, štěkání na povel, základní poslušnost: sedni, lehni, chůze u nohy, svez tvého psa, chůze po lavici, stezka odvahy a poslušnosti

Foto: Dan Materna